Loading www.studenttests.hu
Please wait...

GMAT Pontszám

 

A GMAT pontszámodat tartalmazó jelentés öt elemből áll össze: Analitikus Írás, Integrált Érvelés, Kvantitatív, azaz Mennyiségi értékelés, Nyelvi értékelés és a Teljes pontszám. Az összesítő ezen kívül tartalmazza az elmúlt öt év során szerzett GMAT vizsgaeredményeidet is, elérhetőségeiddel és egyéb általad a jelentkezéskor megadott információkal.

A GMAT vizsga teljes pontszáma egy 200-800 pont közötti skálán mozog, amely a Kvantitatív, azaz Mennyiségi és a Nyelvi részek pontjaiból áll össze. A vizsgázók kétharmada 400-600 pont között teljesít.

Az AWA és IR részeket külön pontozzák, ezek az eredmények nem számítanak bele a Teljes pontszámba. Ezeket az eredményeket a nem hivatalos eredményösszesítő sem tartalmazza, viszont megtekinthetőek a Hivatalos Pontszámösszesítőn, amely a vizsga után 20 nappal készül el. A GMAT pontszám öt éven át érvényes. 

Tudj meg többet a GMAT Pontszámokról.

 

Hogy kapom meg a GMAT pontszámom?

A Nyelvi és Kvantitatív (azaz Mennyiségi) részek nem hivatalos eredményei, a Teljes pontszám illetve az adminisztrációhoz szükséges titkos kódod közvetlenül a vizsga kitöltése után elérhetővé válnak. A jelentkezéskor meghatározhatod, hogy online, vagy postai úton kívánod-e megkapni a Hivatalos Pontszámösszesítőt.

 Online - amennyiben az online opciót választottad, a vizsgát követő 20. naptári nap múltán elküldik neked e-mailben a Hivatalos Pontszámösszesítő linkjét. Az Összesítő megtekintéséhez szükséged lesz a nem hivatalos eredménnyel kapott kódra. Eredményedet letöltheted, vagy kinyomtathatod.

 Postai úton - a postai úton küldött Hivatalos Pontszámösszesítő a vizsgázást követő 20. nap múltán kerül kézbesítésre, bár a kézbesítés időpontja esetenként változhat.

 

Hogyan továbbítsam GMAT eredményemet az intézmények felé?

A vizsga napján, közvetlenül a vizsga kezdete előtt a jelentkező öt különböző intézményt jelölhet meg, amelyek automatikusan megkapják majd a Hivatalos Pontszámösszesítőt. Az általad választott képzések a vizsgát követő 20. nap múltán kapják meg az értesítőt. Megrendelhető az értesítő postai úton, vagy faxon történő kiküldése további intézményeknek is .

A GMAT vizsgát elfogadó intézmények teljes listája: GMAT Vizsgát Elfogadó Intézmények.